ساخت کلیپ تبلیغاتی برای صنایع و شرکتها
اغلب شرکتها و صنایع برای دیده شدن و معرفی خدمات یا محصولات خود، به دنبال تبلیغات حرفهای و دقیق هستند تا از این طریق، خود را به عموم مردم معرفی کرده و فروش محصولات و خدمات مربوطه را افزایش دهند. یکی از روشهای رایج و مرسوم که مورد نظر بسیاری از شرکتها و کسب و کارها بوده، ساخت یک تیزر یا کلیپ تبلیغاتی کوتاه است. در این کلیپها به معرفی و تشریح کامل محصولات و خدمات پرداخته میشود. بی شک تولید یک کلیپ یا تیزر تبلیغاتی به رعایت نکات بسیاری وابسته بوده و نیازمند دانش بالایی است.
اغلب کلیپهای تبلیغاتی، زمانی بین 15 تا 50 ثانیه دارند و سازندگان آنها باید با ایجاد یک داستان مناسب، منسجم و هدفدار و همچنین با استفاده از تصاویر زیبا و تأثیرگذار، رعایت اصول گرافیکی و قاببندیهای درست، پیام خود را در این زمان کوتاه، به مخاطب خود القا نمایند. در واقع یک کلیپ خوش ساخت، عوامل بسیاری را در برمیگیرد. برخی بر این باورند که در ساخت تیزر خوب، تنها استفاده از دوربینهای سینمایی و باکیفیت کفایت میکند، این در حالی است که در ساخت یک کلیپ استاندارد، عوامل زیادی دخیل بوده که دوربین میتواند یکی از آنها باشد. در ادامه بیشتر در این رابطه توضیح داده میشود.
کلیپ تبلیغاتی چیست؟
به طور کلی، به ویدئوهای کوتاه و تأثیرگذاری که در جهت معرفی محصولات، خدمات و یا برند تهیه و تولید میشوند، کلیپ تبلیغاتی گفته خواهد شد. کلیپهای تبلیغاتی در واقع نوعی آگهی در رابطه با محصول یا خدمت مورد نظر هستند که در قالب یک ویدئو ظاهر میشوند و با سرنخ دادن به مخاطب خود، حس کنجکاوی او را در مورد آن محصول یا خدمت برمیانگیزند. این نوع کلیپها عموماً شامل معرفی در قالب یک سناریو، موشنگرافی لوگو و معرفی بیزینس با موشن گرافیک و غیره بوده و معمولاً کوتاه و خلاصه هستند. همچنین اطلاعات زیادی با دیدن این کلیپها در اختیار مخاطبان قرار نگرفته و آنها ترغیب میکند تا برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، محصول یا خدمت را خریداری کنند.

عوامل مهم ساخت کلیپ تبلیغاتی
• شناختن نیازها و همچنین اهداف مخاطب و در نهایت استفاده از ایدههای خلاقانه برای عکاسی تبلیغاتی•یک سناریوی جذاب و اصولی برای ساخت کلیپ تبلیغاتی و اطلاعرسانی به مشتریان.
• استفاده از نیروی انسانی حرفهای در پشت صحنه از جمله کارگردان، تصویربردار، طراح صحنه و لباس، طراح گریم و همچنین صدابردار صحنه.
• مونتاژ و تدوین حرفهای کلیپ فیلمبرداری شده به طوری که با موضوع مورد بحث همخوانی داشته و پیام درستی را به مخاطب مخابره کند.
• اصلاح رنگ تیزر و همچنین اضافه کردن آیتمهای گرافیکی
• ساخت موسیقی و یا استفاده از موزیکهای آرشیو متناسب با ریتم تصاویر
• در نهایت ارائه یک خروجی استاندارد و مطابق با نظر مشتری.
3 عنصر اصلی در کلیپ تبلیغاتی :
در تمامی ویدئوها و کلیپهای تبلیغاتی، 3 عنصر اصلی وجود دارد که شامل عناصر بصری، عناصر صوتی و عناصر متنی میشوند. در ادامه به معرفی کامل این سه اصل پرداخته خواهد شد؛
1. عناصر بصری
اولین دادهای که مغز در زمان مشاهده یک ویدئو دریافت میکند، تصاویر هستند. در نتیجه عناصر بصری جزو مهمترین المانها در ساخت یک کلیپ تبلیغاتی به حساب میآیند. هرچقدر که طراحی صحنه و انتخاب تصاویر بهتر باشد و بازیگران، نقش خود را به درستی اجرا کنند، احتمال موفقیت کلیپ بیشتر خواهد شد.
2. عناصر صوتی
از دیگر مسائل مهم در ساخت یک کلیپ تبلیغاتی، عناصر صوتی هستند. در واقع بعد از تصاویر، صدا دومین عاملی است که مغز انسان آن را دریافت کرده و پردازش میکند. در صورتی که افراد در کلیپ خود از موسیقی استفاده کنند، حتماً باید قوانین مربوط به کپی رایت را رعایت نمایند تا مشکلی از این بابت به وجود نیاید. همچنین در صورتی که قرار است یک راوی بر روی تصاویر صحبت کند، باید از گویندهای کمک گرفت که صدای رسا و زیبایی داشته باشد. در نهایت صدابرداری حرفهای از بازیگران نیز جزو مسائل مهم بوده و باید توجه ویژهای به آن داشت.
3. عنصر متن
صدا و تصویر مناسب، بدون داشتن یک متن یا سناریو خوب، ذرهای ارزش ندارد. متن خوب در واقع داستان کلیپ را مشخص میکند. توصیه میشود، متن انتخابی برای ساخت کلیپ یا تیزر تبلیغاتی بهتر است حالت قصهگونهای داشته باشد. همچنین لحن ویدئو نیز از طریق متن مشخص خواهد شد. در نتیجه باید متنی انتخاب شود که در تهیه آن همه جوانب در نظر گرفته شده و پیام کلیپ را به درستی و به بهترین شکل ممکن منتقل کند.
مراحل ساخت کلیپ تبلیغاتی
ساخت یک کلیپ تبلیغاتی مراحل مختلفی داشته که شامل موارد زیر خواهد شد؛
مرحله اول: تعریف پروژه ساخت کلیپپ
بعد از ارتباط کامل با کارفرما و همچنین مشخص شدن نوع محصول و خدمت برای معرفی، یک فرم نظرسنجی در اختیار کارفرما قرار میگیرد. در این فرم سوالاتی مطرح میشود که به سازندگان کلیپ کمک میکند تا به طور دقیقتری اقدام به ساخت کلیپ نمایند. در واقع در این بخش، ذهنیت کارفرما و همچنین چگونگی عرضه خدمات مورد بررسی قرار میگیرد.
مرحله دوم : آمادهسازی متن و سناریو
در مرحله بعدی، سناریو کار طراحی میشود. تیم ایدهپردازی، با توجه به گفتگوهای انجام شده و با استناد به فرمی که در مرحله قبلی پر شد، شروع به آمادهسازی متن و سناریو میکند. در نهایت خروجی کار در اختیار کارفرما قرار میگیرد تا نظر نهایی خود را در این رابطه اعلام کند.
مرحله سوم : پیش تولید کلیپ تبلیغاتی
در مرحله پیش تولید سناریوی نهایی، با توجه به این سناریو، بازیگران، فیلمبردار، لوکیشن و دیگر عوامل انتخاب شده و تست گریم و لباس روی بازیگران انجام خواهد شد. در نهایت گروه برای ساخت کلیپ آماده است.
مرحله چهارم : تولید کلیپ تبلیغاتی
در مرحله تولید، با مشخص شدن روز و مکان توسط مدیری مجموعه، تولید کلیپ صنعتی آغاز شده و به ضبط و ثبت پلانها پرداخته خواهد شد. این مرحله در واقع حساسترین و مهمترین مرحله کار بوده و نیاز به تمرکز و دقت بسیار زیادی دارد. در مرحله تولید، تمامی آنچه که در سناریو گفته شده، باید اجرایی شود.
مرحله پنجم : پس از تولید کلیپ یا تیزر تبلیغاتی
در این مرحله، پلانهای ضبط شده و فیلمهای خام با نظر کارگردان در پروسه مونتاژ و تدوین قرار میگیرند. تدوینگر وظیفه ترکیببندی این پلانها را برعهده داشته و باید صداگذاری، اصلاح رنگ، ایجاد هماهنگی بین موزیک و تصاویر، جلوههای گرافیکی و غیره را انجام دهد. در نهایت خروجی کار در اختیار کارفرما قرار گرفته و در صورت تأیید، پروژه به اتمام خواهد رسید.